Реєстрація /

Приєднатися до електромереж тепер буде простіше

Змінили норми.

В Україні розширили перелік робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Кабінет Міністрів України прийняв відповідне рішення і згідно з ними, тепер не потрібен дозвіл ДАБІ для реконструкції або технічного переоснащення електричних мереж напругою до 10 кВ включно.

«Сьогодні міста і села в Україні стрімко розвиваються і розбудовуються. І звичайно, що сучасний житель витрачає набагато більше електроенергії, ніж передбачалося раніше при проектуванні старих будинків. Навантаження на електричні мережі зростає в рази. Тому для їх розвитку, а також для посилення їх потужності було ініційовано внести роботи з реконструкції і технічного переоснащення електромереж до 10 кВ до Переліку будівельних робіт, які можливо виконувати без дозволу ДАБІ. Це, у свою чергу, пришвидшить приєднання нових споживачів електроенергії до мереж, а також забезпечить відповідну якість електропостачання для таких споживачів», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада врахувала правку про ненадання «зеленого» тарифу наземним домашнім сонячним електростанціям. Прийнято відповідний закон.

Джерело