Реєстрація /

Орендарі елітного сегмента підвищили вимоги до об'єктів

Дорога нерухомість повинна виправдовувати свою ціну.

У листопаді 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 36 тис. 533 дол. США. Це нижче за показники жовтня на 35%. Про це повідомили в агентстві нерухомості Park Lane.

Частка елітного сегменту склала 3% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 14% від усіх витрат на оренду за підсумками місяця.

Квартири в структурі попиту зайняли 60%. Серед орендарів даної категорії в листопаді попит мали квартири в Печерському (вул. Драгомірова, Панаса Мирного, Бойчука) і Шевченківському (вул. Павловська, Чорновола) районах. Найбільш популярний запит орендарів – 3-4-кімнатні апартаменти, як в сучасних будинках, так і в історичному житловому фонді, повністю оснащені для комфортного проживання, з паркінгом або паркоместом, площею 120-160 кв. м, за ставкою 18-25 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд в структурі попиту склав 20%. Орендарів цікавили офісні приміщення в Печерському (вул. Коновальця, Алмазова, бул. Лесі Українки), і центральної частини Голосіївського (вул. Велика Васильківська, Антоновича) районах. Орендарі вибирали приміщення площею від 120 до 150 кв.м за ставкою від 13 до 17 дол. за кв.м/міс.

Заміські будинки в листопаді склали також 20% орендованих об'єктів в елітному сегменті. У цій категорії орендарі вибирали сучасні котеджі, обладнані для постійного проживання, з доглянутою територією і басейном. Площа таких будинків – 200-500 кв.м, за ставкою 10-12 дол. за кв. м/міс. Лідером став Обухівський район (п. Козин, Плюти, Лісники).

«У листопаді ми відзначали стабільний для даного сезону попит на офісні приміщення і досить високий інтерес до заміських будинків. Орендарі, незалежно від типу нерухомості, уважно вивчають всі характеристики пропонованих об'єктів, а також рівень навколишньої інфраструктури та наявність зручного паркування. Вони прагнуть не лише орендувати об'єкт, але і отримати комплекс супутніх послуг високого рівня», – зазначила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Джерело