Реєстрація /

Квартплату у Києві поки не будуть підвищувати

Прийняли нове рішення.

Комунальні компанії, що здійснюють надання послуг із утримання будинків та прибудинкових територій (керуючі компанії), не підвищуватимуть вартість своїх послуг. На засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасована постанова від 21 грудня 2018 року № 2010 про підвищення ціни на електроенергію, яка споживається на технічні цілі у багатоквартирних будинках та садових товариствах.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ціна на електроенергію є одним із визначальних факторів під час формування вартості послуг на утримання будинків та прибудинкових територій. Адже до переліку послуг, що сьогодні надають комунальні керуючі компанії, входить електрифікація ліфтів, освітлення коридорів у будинках, робота насосного обладнання у будинках тощо. Рішення про скасування підвищеної ціни на електроенергію дає можливість комунальним підприємствам утримати вартість своїх послуг і не підвищувати їх», – повідомив Петро Пантелеєв.

Стаття по темі: Як отримати субсидію в Україні за новими правилами

Він наголосив, що нинішня ціна послуг із утримання будинків та прибудинкових територій – це вартість, враховуючи необхідні витрати компаній, і вона є суттєво нижчою порівняно з більшістю цін комерційних підприємств.

Джерело