Реєстрація /

Киянам пояснили, як повернути переплату у «Київенерго»

Гроші можна повернути.

Після переходу теплового комплексу столиці від ПАТ «Київенерго» в управління КП «Київтеплоенерго», у багатьох киян лишилися заборгованість та переплата за спожиті послуги тепла і гарячої води. І якщо борги киян разом із тепловим господарством перейшли у нове комунальне підприємство, то переплати клієнтів лишилися у ПАТ «Київенерго».

Про це повідомила фінансовий директор КП «Київтеплоенерго» Катерина Саркісова.
Якщо у киян лишається переплата у ПАТ «Київенерго», то їм необхідно звернутися із відповідною заявою до одного з міських відділень Центру комунального сервісу (ЦКС). У свою чергу, ЦКС збере повний пакет документів і передасть його на розгляд ПАТ «Київенерго».

«Переплата – це заборгованість приватного підприємства, і вона могла бути не лише перед мешканцями, а й перед постачальниками палива, підрядними організаціями та іншими юридичними особами. Тому прийняти на себе зобов’язання виплати боргів приватного підприємства, місто не могло. Лише ПАТ «Київенерго» може перевірити у своїй базі і визначити – була переплата у клієнтів чи ні», – пояснила Катерина Саркісова.
Кияни подали до ЦКС уже 8210 заяв щодо переплати перед ПАТ «Київенерго» на загальну суму 8,7 млн. грн.

Станом на 14 лютого вже проведено перерахунок та повернуто киянам переплат на загальну суму 118 тис. грн.

Джерело