Реєстрація /

Грудень став одним з рекордних місяців року за сумою капіталовкладень в нерухомість

Найближчим його конкурентом був листопад.

У грудні 2017 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 22 млн. 710 тис. дол. США, що на 1% вище за показники листопада. Про це повідомили в АН «Благовіст».

Сегмент до 50 тис. дол. в грудні зайняв частку 41% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, переважно в Голосіївському, Оболонському та Святошинському районах столиці. Нежитловий фонд склав 5% даної категорії.

Найбільш бюджетними об'єктами, проданими в грудні, стали: місце в критому паркінгу по вул. Гмирі (Дарницький р-н), яке було продано за 11 тис. дол; комерційне приміщення в сел. Святопетровське (Києво-Святошинський район) площею 37 кв.м придбали за 18 тис. дол. та 1-кімнатну квартиру площею 27 кв. м на бул. Ярослава Гашека (Дніпровський р-н), реалізували за 22 тис. дол.

У дорожчій частини даного цінового сегмента можна було придбати, наприклад, 1-кімнатну квартиру на просп. Героїв Дніпра (Оболонський р-н) площею 32 кв. м за ціною 30 тис. дол. або 1-кімнатну квартиру в новому будинку по бул. Вацлава Гавела (Солом'янський р-н), площею 56 кв.м за 49 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено також 41% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському районах Києва. Об'єкти нежитлового фонду тут зайняли 1,5%.

За 52 тис. дол. були продані 1-кімнатні квартири площею 50 кв. м по вул. Коновальця (Печерський р-н) та по вул. Жилянській (Голосіївський р-н).

У дорожчій частини сегмента можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру площею 81 кв.м в житловому комплексі по вул. Вишгородській (Подільський р-н) за ціною 96 тис. дол. З об'єктів нежитлового фонду були реалізовані офіси по вул. Деміївській (Голосіївський р-н), площею 124 кв.м за ціною 64 тис. дол. та по просп. Григоренко (Дарницький р-н), площею 61 кв.м вартістю 70 кв.м.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками грудня склала 18%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському, Голосіївському та Шевченківському районах. В даному сегменті приміщення нежитлового фонду зайняли 2%.

Найбільш бюджетними варіантами тут стали: 3-кімнатна квартира в новому будинку, площею 105 кв. м по вул. Коперника (Шевченківський р-н), і 2-кімнатна квартира площею 73 кв. м по вул. Саперне поле (Печерський р-н), продані за ціною 102 тис. дол.

У верхньої цінової межі власників змінила 3-кімнатна квартира по вул. Окіпної (Дніпровський р-н), площею 122 кв.м і вартістю 250 тис. дол. Комерційний сегмент був представлений, зокрема, офісним приміщенням по вул. Ванди Василевської (Шевченківський р-н) площею 195 кв.м, за ціною 165 тис. дол.

Джерело