Реєстрація /

Азербайджан профінансує відновлення пошкоджених будинків в Ірпені

Також місцева влада підписала Меморандум про побратимство та співпрацю з містом Лачин.

Уряд Азербайджанської Республіки надасть підтримку у відновленні 4 проектів в Ірпені. Зокрема, об'єктів культурного, спортивного та житлового секторів. Відповідну угоду було підписано сьогодні, 2 жовтня, разом із угодою про побратимство Ірпеня з містом Лачин.

Про це стало відомо із повідомлення Посольства України в Азербайджанській Республіці.

«Ця співпраця охоплюватиме різні сфери: культуру, благоустрій, збереження спадщини, енергоефективність, поводження з відходами, проблеми молоді та спорт. Особливо важливий аспект партнерства: заохочення та допомога, гуманітарна та соціальна підтримка у відновленні міста-героя та міста-героїв Ірпінь», – йдеться у повідомленні.

До організації зустрічі з помічником президента Азербайджану із зовнішньої політики Хікметом Гаджієвим приєдналися Посольство України в Азербайджані, Посольство Азербайджану в Україні та Ірпінська міська рада.

Також місцева влада підписала Меморандум про побратимство та співпрацю з містом Лачин.

Співпраця орієнтована на такі напрями розвитку суспільства: культуру, озеленення, збереження спадщини, енергоефективність, управління відходами, молодіжні питання та спорт. Азербайджан надасть допомогу у відновленні Ірпеня та соціальної підтримки мешканцям. Зокрема, 2025 року 30 дітей загиблих Героїв з Ірпеня поїдуть на оздоровлення.

Раніше повідомлялося, що вакантність на офісну нерухомість у столиці все ще не вийшла на довоєнний рівень.

Джерело