Реєстрація /

Адреси, де кияни скаржаться на якість водопостачання й опалення перевірять інспектори

Якість послуг  покращать.

Муніципальна інспекція перевірятиме адреси, де кияни скаржаться на якість водопостачання й опалення.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«Ми повинні надавати киянам якісні житлові та комунальні послуги, оперативно вирішуючи можливі технічні несправності. У разі, якщо послуги неналежної якості, клієнти мають право на перерахунок. І це норма закону, якої повинні дотримуватись усі виконавці послуг. Якщо у квартирі недогрів, споживач звертається за телефоном міської диспетчерської – 15-57, або (044) 500-15-57 – з мобільного. Також у Києві працює мережа комунального концерну «Центр комунального сервісу». Виконавець послуги повинен вийти на адресу звернення і скласти акт-претензію. Якщо, наприклад, скарга стосується теплопостачання, то теплопостачальні компанії «Київтеплоенерго» чи «Євро-Реконструкція» виявляють причину та усувають її, і мають зробити відповідні коригування вартості опалення чи гарячої води», – пояснив Петро Пантелеєв.

Стаття по темі: Як отримати компенсацію за неякісні комунальні послуги: пояснення Кабміну

Якщо ж клієнт незадоволений результатами перевірки, залучається муніципальна житлово-комунальна інспекція.

«Це структурний підрозділ Київської міської державної адміністрації, мета роботи якого – захист прав та інтересів киян як споживачів житлово-комунальних послуг. Завдяки роботі інспекції у 2019 році були здійснені коригування за неякісні чи ненадані послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. А в опалювальний період особлива увага інспекції буде приділена послугам опалення та гарячого водопостачання», – зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що в попередній раз тарифи на опалення в Києві підвищувалися близько року тому. У грудні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

За останніми даними Київської міської держадміністрації, теплові електростанції Києва готові до початку і проходженню опалювального сезону. Загальна готовність міського господарства до зими складає 97%.

Джерело