Реєстрація /

Державних реєстраторів затримали за махінації з нерухомістю

Працівники держпідприємства незаконно відчужували державне і комунальне майно.

Державних реєстраторів підприємства СЕТАМ (Система електронних торгів державним майном) у Києві викрито у незаконному відчуженні об'єктів державної та комунальної власності й завданні збитків державі на понад 3 млн. грн. Про це повідомила столична прокуратура.

Внаслідок проведених 15 обшуків в офісі та у службових кабінетах працівників СЕТАМу, а також у інших осіб, яких підозрюють у причетності до скоєння злочинів, пов’язаних з незаконним відчуженням об’єктів нерухомості з комунальної та державної власності, виявлено та вилучено документи щодо незаконного заволодіння об’єктами нерухомості, документи суб’єктів господарювання, на які реєструвалось право власності, комп’ютерну техніку за допомогою якої вчинялись оборудки.

За результатами слідчих дій державному реєстратору відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень державного підприємства СЕТАМ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України («Вчинення службового підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки»). Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відзначимо, що держреєстратори, які займаються питаннями нерухомості, регулярно попадаються на хабарництві.