Реєстрація /

Лічильники тепла у будинках охоронятиме поліція

Мешканці платитимуть за охорону.

В житлових будинках столиці встановлять систему захисту від крадіжок лічильників теплової енергії. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Місто виділяє кошти на встановлення охорони будинку, а мешканці – дбають про її подальше функціонування. Абонплата складає близько 5 грн. для однієї квартири. Ці кошти не порівняти з тими збитками, яких зазнають жителі будинків, де лічильники вкрадено. Адже завдяки лічильнику мешканці сплачують за опалення на 20-30% менше», – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Лише у цьому році вкрали сотні лічильників.

«Ми маємо спільне завдання з Головним управлінням Національної поліції у місті Києві взяти під особливий контроль випадки крадіжки лічильників. За останні кілька років у столиці вкрадено 407 лічильників тепла. Рівень оснащення житла столиці приладами обліку значно зріс і сягає 90%, тому це питання зараз актуальне як ніколи. Лише цього року ми зафіксували 220 випадків крадіжок приладів обліку. І нам необхідно посилитися в питанні збереження лічильників. Районам спільно з «Київенерго» доручено приймати в роботу лічильники лише за умови наявності необхідних заходів безпеки – антивандальних конструкцій. Доступ у підвал повинні мати лише спеціалісти обслуговуючих організацій», – сказав Пантелеєв.

Раніше повідомлялося, що наступного року планують завершити установку лічильників тепла по всій країні.