Реєстрація /

Рахунки «Київенерго» заарештували

Компанія не може готуватися до опалювального сезону.

Державна виконавча служба заарештувала рахунки ПАТ «Київенерго» через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України», чим паралізувала роботу компанії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби столичної енергокомпанії.

У компанії наголосили, що штрафи «Нафтогазу» за газові борги, які «Київенерго» погасила в повному обсязі, перевищують 1 млрд. 500 млн. грн.

«При цьому законність нарахування 1 млрд. 200 млн. зараз розглядається в судах, а 372 млн. стали причиною арешту всіх рахунків компанії, враховуючи й ті, за якими здійснюються виплати зарплат і податків», − повідомили у компанії.

«Арешт рахунків компанії та інших енергокомпаній тягне за собою повне блокування їх господарської діяльності. Компанії не можуть виконувати зобов'язання з підготовки тепломереж до опалювального сезону, проводити необхідні ремонтні роботи та реконструкції теплового та електричного господарства, виплачувати податки й зарплати», − наголосили у прес-службі.

У компанії пояснили, що не можуть вчасно розрахуватися з боргами через несвоєчасну компенсацію різниці в тарифах, затримку фінансування держбюджетом пільг та субсидій, борги споживачів за тепло та електрику.

Раніше повідомлялося, що кияни збільшили борги за електроенергію.