Реєстрація /

МВФ вимагає підвищити тарифи на газ для населення

Кабмін поки не прийняв рішення.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) стурбований відсутністю рішення Кабінету міністрів України про підвищення тарифів на природний газ для населення з 1 квітня.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

Представник МВФ зазначив, що для фонду важливе дотримання Україною підписаного раніше Меморандуму про співпрацю, який передбачає доведення цін на газ для населення до ринкового рівня.

Як відомо, згідно з підписаним з МВФ меморандуму, з 1 квітня українці повинні купувати газ за ціною, яка не нижче, ніж 75% від світової вартості. А вже в квітні 2017 року року, населення платитиме за газ за світовими цінами.

Глава НКРЕКУ Дмитро Вовк ще на початку березня припустив, з 1 квітня підвищення мінімального тарифу на газ для населення і теплокомуненерго складе 53% (до 5 тис. 500 замість 3 тис. 600 грн). У той же час повний тариф знизиться на 10% (приблизно до 6 тис. 470 замість 7 тис. 200 грн).

Однак Кабінет Міністрів рішення про підвищення тарифу на газ досі не прийняв. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин минулого тижня заявив, що тариф на газ для населення буде зростати, незважаючи на те, що світова ціна на газ знижується.

Раніше повідомлялося, що тарифи на тепло в Києві знову хочуть підняти.