Реєстрація /

Декільком сотням киян планують встановити газові лічильники

Лічильники встановлюють безкоштовно.

Столиця націлена забезпечити облік усіх видів житлово-комунальних послуг, в тому числі природного газу, що дасть можливість справедливого нарахування кожному споживачеві за використані послуги.

Перед ПАТ «Київгаз» стоїть завдання встановити квартирні лічильники газу більш як 600 тисячам споживачів. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У столиці триває кампанія зі встановлення газових лічильників у квартирах киян, оскільки лише при наявності лічильника сьогодні можливе прозоре та справедливе нарахування для усіх споживачів. Станом на 1 січня столиця має низькі показники встановлення лічильників газу. Лише десята частина квартир, які використовують газ для приготування їжі, мають прилади обліку. На жаль, ми маємо 12 тисяч 200 випадків відмов людей від встановлення приладів або недопущення у помешкання комунальників для встановлення лічильників. Газовий лічильник – це компактний ергономічний пристрій, встановлення якого не потребує додаткових фінансів з боку людей, адже «Київгаз» встановлює обладнання безкоштовно», – пояснив він.

Заступник голови КМДА наголосив, що необліковані кубометри газу стають причиною розбалансування системі газопостачання. Залишаються за фактом використані обсяги газу, які ніхто не оплатив.

Раніше повідомлялося, що витрати газу у бюджетних установах можна скоротити наполовину.