Реєстрація /

У Києві обвалився фасад багатоповерхівки (фото)

Зсув спровокував НС.

У Солом'янському районі Києва в результаті зсуву грунту стався обвал частини фасаду житлового будинку на пр. Червонозоряному, 14. Вирішується питання про відселення мешканців 38 квартир. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

«Зараз на місці зсуву біля житлового будинку близько півсотні фахівців Київської аварійно-рятувальної служби, комунальних підприємств, рятувальників ГСЧС, аварійних бригад енергопостачальних компаній столиці працюють над ліквідацією надзвичайної ситуації, створено оперативний штаб з ліквідації наслідків НС», – сказано в повідомленні.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, через природний катаклізм тимчасового відселення вимагає 38 квартир багатоповерхівки, де проживають 83 особи (з них 17 дітей та 2 пенсіонера). На щастя, обійшлося без жертв.

На даний момент для мешканців будинку розгорнуть евакуаційний пункт в найближчій 144-й школі, а також встановлено намет біля будинку, де кияни можуть погрітися і випити гарячого чаю. Наразі триває тимчасове відселення.

За інформацією КМДА, рятувальники та комунальні служби обрізають аварійно небезпечні ділянки зелених насаджень і приступили до звільнення 3-х автомобілів, що перебувають в завалених деревами гаражах біля будинку.

Раніше повідомлялося, що житловий будинок обвалився в Тернополі.