Реєстрація /

Свята позначилися на кількості угод на ринку

Купували менше нерухомості.

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane, в травні 2015 обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва склав 3 млн. 450 тис. дол. Це на 53% нижче результатів квітня, що фахівці пов'язують з тривалим святковим періодом.

«У травні довга низка свят знизила активність покупців і відповідно показники кількості угод і суми капіталовкладень. Однак ми очікуємо, що червень, як перший місяць літнього сезону, буде досить активний», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості угод склала 5%. Найбільше в дорогому сегменті минулого місяця продали квартир – 60% від загальної кількості угод.

Перевагу покупці віддавали апартаментів у центрі столиці, а також у наближених до центру районах. У Шевченківському районі покупців цікавив історичний центр (вул. І. Франка, Ярославів Вал, Рейтарська). Тут купувалися в основному 3-4-кімнатні квартири в будинках історичної забудови площею 90-150 кв. м за ціною 1 тис. 900-3 тис. дол./кв. м.

У Печерському районі покупці віддавали перевагу квартирам у сучасних будинках по вул. Драгомирова, Гусовського, Московської. Площа таких придбань становить від 90 до 200 кв. м, а вартість від 2 тис. до 3 тис. 200 дол./кв. м.Також у структурі елітного сегмента були присутні продажу за межами центру – в Оболонському та Дніпровському районах. Як правило, це апартаменти з панорамним видом на Дніпро або паркову зону, ціна на які становила від 1 тис. 800 до 3 тис. дол./кв. м.

Також в категорію елітного житла потрапили квартири в Оболонському, Голосіївському та Солом'янському районах. В Оболонському (просп. Героїв Сталінграда, Оболонська наб.) І Голосіївському (просп. 40-річчя Жовтня) у травні купувалися 3-4 кімнатні квартири в будинках і житлових комплексах бізнес-класу за ціною 1 тис. 600-1 тис. 900 дол./кв. м. У Солом'янському районі (вул. Кудряшова, Механізаторів) покупців цікавили переважно 3-кімнатні апартаменти в сучасних ЖК площею 120-150 кв. м вартістю 2 тис.-2 тис. 200 дол./кв. м.

Раніше повідомлялось, що в столиці продовжують купувати елітну нерухомість.