Реєстрація /

У столиці виявили 45 великих незаконних будівництв

Вісім будівельних майданчиків вже зупинили.

На території Києва на даний момент налічується більше 45-ти великих об'єктів самовільного будівництва, міська влада спільно з правоохоронними органами вживає заходів для зупинки робіт на них. Про це повідомив заступник голови КМДА Павло Рябікін.

«На сьогоднішній день КМДА передала інформацію в правоохоронні органи з більш ніж 45-ти об'єктів, які нами ідентифіковані як самовільне будівництво. Ми зараз чекаємо реакції правоохоронних органів, і від них ми почули першу позитивну інформацію, що приблизно два тижні тому було зупинено вісім будівельних майданчиків», – повідомив він.

За його словами сьогодні з моменту видачі містобудівних умов місто не контролює те, що будується на його території. Я вважаю, що це одна з основоположних помилок законодавця, яка призвела до ситуації, яку маємо на сьогоднішній день.

«Користуючись цим розривом контролю над містобудівним циклом дуже багато забудовників сьогодні виходять на ділянки, по яких немає документів, і починають самовільне будівництво», – говорить Рябікін.

Раніше повідомлялось, що паркан навколо незаконної забудови в Кадетському гаю демонтували.