Реєстрація /

Будівництво гучно проанонсованого інноваційного парку зупинене

Девелопер прийняв таке рішення через невиконання зобов’язань столичною владою.

Будівництво інноваційного парку Bionic Hill у Києві призупинено. Про це повідомив Василь Хмельницький, народний депутат і фактичний власник девелоперської компанії UDP, яка реалізовувала цей проект.

За його словами, це пов'зано з тим, то київська влада ніяк не може виконати свою частину зобов’язань з реалізації цього проекту, а саме – підвести інженерні комунікації та прокласти дорогу до ділянки. Пояснюється це відсутністю коштів у бюджеті міста.

За словами Хмельницького, зараз команда Bionic Hill аналізує можливість відкриття інноваційного парку в одному з обласних центрів України.

«Якщо так трапиться – цей приклад підштовхне столицю та розвіє сумніви. Я впевнений, що рано чи пізно у Києва буде свій інноваційний парк», – зазначив депутат-девелопер.

Зазначимо, що Василь Хмельницький у 2007 році став народним депутатом за списком «Партії регіонів», а компанію UDP, де він є головним акціонером, за часів Януковича називали близькою до «Сім’ї» Тож недивно, що зі зміною влади у ньеї виникли труднощі у порозумінні з чиновниками столичної адміністрації.

Нагадаємо, про призупинення реалізації проекту UDP заявляла ще у квітні.