Реєстрація /

Активісти примусили зупинити будівництво новобудови в центрі

Кияни пікетували ДАБІ.

Кияни пікетували будівлю Держархбудінспекції України з вимогою скасувати дозвільну декларацію на зведення багатоповерхівки на вулиці Жилянській, 120-Б Пікетувальники запевняли, що через спорудження цього будинку руйнуються сусідні будівлі.

Спочатку заступник керівника Управління державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду ДАБК України Олександр Воробйов заявив, що справа щодо Жилянській, 120-Б перебуває не в їхньому підпорядкуванні, а в Архінспекції міста Києва, однак згодом справа «знайшлась» саме у цьому відомстві.

Після гучної словесної перепалки з активістами Воробйов пообіцяв, що дозвіл на зведення нового будинку на вул. Жилянській, 120-Б буде скасовано ще сьогодні, 14 липня.  

Як розповіли учасники акції протесту, будинок на вул. Жилянській, 120-Б знесли у вересні 2014 року без належних дозволів. Це був «прибутковий дім», зведений наприкінці XIX століття.  

Зруйнувавши цю історичну будівлю, забудовники почали готувати котлован під спорудження елітного житла. Через це, як твердять мешканці сусідніх домів, почали руйнуватися стіни навколишніх багатоповерхівок.

Обурені люди за допомогою активістів громадських організацій Києва знесли паркан, однак будівництво згодом відновилось.  Представники міськадміністрації  та архбудінспекції Києва обіцяли змусити забудовника припинити роботи. Але, за словами учасників сьогоднішнього пікету, будівельні роботи тривали.

Тому ініціативні кияни були змушені відстоювати свої права у стінах Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Раніше повідомлялось, що скандальне будівництво на Жилянській вже обнесли забором.