Реєстрація /

Починати будувати нескладні об'єкти стане простіше

Узгодження спростили.

Отримувати дозволи на будівництво та проводити експертизу нескладних об'єктів незабаром не буде потрібно.

Це стало можливим завдяки внесеним Мінрегіоном змін у державний стандарт з визначення класу наслідків та категорії складності об'єктів будівництва. Відповідний наказ затверджено Міністерством, а самі зміни набудуть чинності з 1 липня 2014 року.

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, внести зміни в нормативний документ спонукала певна колізія. Нині чинною постановою, всі об'єкти, передбачені Переліком видів діяльності та об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, затвердженого постановою Уряду № 808 від 28.08.2013 року, автоматично були віднесені до V категорії складності, а отже, всі вони, навіть якщо це пристрій свердловин для водопостачання невеликої потужності або підключення індивідуальних житлових будинків до газопостачання, потребували експертизі проектної документації та отримання дозволу на будівництво. Також при розробці технічної документації на реконструкцію, капітальний ремонт частини вже існуючого об'єкта або його технічне переоснащення застосовувалася категорія складності, яка була притаманна об'єкту в цілому.

Як прокоментував міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, внісши зміни до Держстандарту, Мінрегіон виправив цю помилку.

Раніше повідомлялось, що в столиці спростять реєстрацію нерухомості.

Теґи