Реєстрація /

В суміжних з готельним бізнесом сферах є багато незайнятих ніш

Девелоперам потрібно трохи «переформатуватися».

В актуальній ситуації, коли готельний ринок в Києві не працює достатньо ефективно, перспективним для девелоперів є розвиток проектів у сегментах суміжних з готельними. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Ерік Найман, керуючий партнер інвестиційної компанії Capital-Times.

«Незаповнених вузькоспеціалізованих ніш у нас є ще багато. Наприклад, в готельному бізнесі це можуть бути готелі для студентів. Коли приїжджає студент на сесію і йому потрібно десь жити, є  категорія людей, які приїжджають на 5 робочих днів, а на суботу-неділю їдуть назад, їм теж потрібно десь жити. Це сегмент вузький, але під нього потрібно створювати окремі спеціалізовані об’єкти, попередньо прорахувавши скільки їх потрібно», – зазначив експерт.

Ерік Найман додає: «Ці сегменти, подібні багато в чому на готелі, але багато чим і відрізняються – це швидше такі собі дохідні дома, кімнати в яких знімають хтось на 5 років, хтось на рік, хтось на тиждень, а хтось на день. Але це всюди сегмент оренди житлової нерухомості, просто в різних форматах».

Нагадаємо, що бюджетні готелі, які працюють у Києві демонструють непогані показники.