Реєстрація /

Землю біля озера Вирлиця повернули місту

Раніше ділянку незаконно передали забудовнику.

За позовом столичної прокуратури Господарський суд Києва зобов'язав будівельну компанію повернути громаді земельні ділянки загальною площею близько 26 га у Дарницькому районі, які були незаконно передана під комерційне будівництво. Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

Встановлено, що в 2005 році на підставі рішення Київради товариство з обмеженою відповідальністю отримало в оренду дві земельні ділянки на проспекті Бажана та вул. Ревуцького (в районі озера Вирлиця ) для будівництва торгово-розважального та офісно- виставкового комплексу.

Однак, як встановила прокурорська перевірка, вказане рішення міської ради було прийнято без врахування інтересів громадськості та в порушення вимог земельного та містобудівного законодавства.

Земельні ділянки, вартість яких становить понад 414 млн. гривень, були передані компанії без згоди попереднього користувача, а саме Головного управління транспорту та зв'язку Києва, яке планувало побудувати на цій території депо для потягів столичного метрополітену.

Суд погодився з доводами прокуратури і задовольнив позов у ​​повному обсязі.

Раніше повідомлялось, що у забудовника забрали землю.