Реєстрація /

Як заощадити на зведенні будинку: поради експерта

Своїми секретами щодо економного будівництва поділився заступник міністра Мінрегіонбуду

Питання, як заощадити на зведенні будинку, мучить всіх, хто вже придбав ділянку землі під приватну забудову. Своїми секретами щодо економного будівництва поділився заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Він упевнений, що основне джерело економії при зведенні будинку в Києві та Київській області – грамотно розроблений і ретельно продуманий проект будинку.

Варіант перший. Найдорожчий – замовити будинок «під ключ». Будівельна компанія збереже велику частину вашого часу і нервів, але якщо замовляти будівництво від проекту до внутрішньої обробки – це стане в копійчину.

Варіант другий. Стати самому собі дизайнером і виконробом і контролювати всі етапи будівництва від проекту до його втілення.

Аналітика по темі: Огляд ринку приватних будинків у передмісті Києва: квітень – червень 2019 р.

Як підготувати проект будинку

  1. Реально оцініть, яка площа будівлі задовольнить ваші потреби – немає сенсу зводити будівлю на 500 квадратів, якщо в ній жити 2-3 людини.
  2. Віддайте перевагу будинку квадратної або прямокутної форми. Адже, облаштування будівлі з виступаючими елементами та закругленими формами вимагає додаткових коштів.
  3. Вибирайте серед типових, вивірених проектів.

Аналітика по темі: Огляд ринку приватних будинків Києва: квітень – червень 2019 р.

Як заощадити на будівництві будинку

  • Детально розпишіть етапи будівництва, вкажіть послідовність і обсяг робіт. Суворо дотримуйтеся плану. Це допоможе заощадити на будівництві заміського будинку і гроші, і сили.
  • Найняти будівельну бригаду обійдеться дешевше, ніж користуватися послугами будівельної компанії. Але не забувайте, що замовляючи послуги таких бригад, ви не отримуєте ніяких юридичних гарантій.
  • Починайте будувати взимку. Це мертвий сезон для будівельних компаній і вони дадуть кращу знижку. 
  • Застосування домішок до бетону. Така хитрість допоможе знизити потребу в цьому матеріалі.
  • Віддайте перевагу будівництву свайно-ростверкового фундаменту. При спорудженні приватного будинку найчастіше використовується стрічковий, блоковий і свайно-ростверковий фундамент. Свайно-ростверковий фундамент – досить широко та успішно використовується на проблемних ділянках грунту. Тиск від будівлі припадає на сваї (палі), а сам ростверк, який може бути з заліза, дерева або бетону служить сполучною ланкою і розподіляє все навантаження рівномірно.

Стаття по темі: Як отримати дозвіл на будівництво в Україні за спрощеною процедурою – останні зміни

Як заощадити на технологіях і матеріалах при будівництві будинку

Як заощадити на будівництві будинку
  • Цегла. Це найдорожчий тип будівництва будинку. Тут заощадити можна за рахунок зменшення товщини стін. Але така економія виправдана, якщо плануєте жити в будинку тільки влітку. Якщо думаєте жити в будинку цілий рік, то додайте до кошторису витрати на утеплювач.
  • Брус. Закуповуємо взимку. Холодна пора року – не популярний період для будівництва, тому і ціни на матеріали знижуються. Купуйте все у одного продавця. Можна отримати хороші знижки.
  • Каркасне будівництво. Найбільш ощадливий і швидкий спосіб. Тут можна впоратися і самостійно. Щоб зберегти кошти необхідно точно розрахувати, скільки потрібно матеріалів для фасаду. Вартість зовнішньої обробки будинку варіюється в залежності від обраного матеріалу.
  • Внутрішні роботи можна провести самостійно і заощадити на оплаті послуг будівельників.

Стаття по темі: Купівля котеджу під Києвом: ціни приємні, а пропозиція зростає

Источник