Зарегистрироваться /

Податок на нерухомість хочуть розраховувати, враховуючи загальну площу квартири

Відповідне нововведення пропонують прийняти депутати.

З початку наступного року для власників нерухомості планують ввести сплату податку на нерухомість з усією площі житлової та нежитлової нерухомості. Про це йдеться в Проекті Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» від 17.12.2013 р № 3757-1 ініціатором якого є депутат від Партії регіонів.

На сьогоднішній день норма податкового кодексу щодо даного збору вступила в силу з 2013 року, але в липні Рада звільнила фізосіб від цього податку на 2013. Документом також передбачені пільги зі сплати податку в разі, якщо сумарна житлоплощу квартир у власності фізичної особи не перевищує 120 кв. м, а будинків - не перевищує 250 кв. м.

Тепер пропонують встановити ставку податку на нежитлову нерухомість для фізичних і юридичних осіб в розмірах: не більше 2,7% від мінімальної заробітної плати для об'єктів нежитлової нерухомості, що використовуються у підприємницькій діяльності та не більше 1% відсотка для інших нежитлових об'єктів. Пільги зі сплати податку також передбачені в разі, якщо сумарна загальна квартир у власності фізичної особи не перевищує 120 кв. м, а будинків - не перевищує 250 кв. м.

При цьому під звільнення від оподаткування підпадають гаражі, площа яких не перевищує 30 кв. метрів і які належать фізичним особам, але не більше одного такого об'єкта на людину.

Раніше повідомлялося, що український податок на нерухомість таким не є.