Зарегистрироваться /

Чиновники відзвітували про реконструкцію об'єктів ЖКГ

Для продовження робіт в цьому напрямку потрібні гроші.

У 2013 році по Україні було проведено комплекс заходів по заміні і реконструкції котлів в більш 2 тис. 700 котелень, а також замінено близько 500 км тепломереж. Це дозволило зменшити споживання природного газу підприємствами теплокомуненерго на 8%.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук.

Він також зазначив, що з метою забезпечення населення якісною питною водою та підвищення якості послуг з водовідведення було побудовано і реконструйовано близько 800 км водопровідних мереж, 86 водопровідних очисних споруд, понад 160 водопровідних насосних станцій, а також 119 резервуарів чистої води та 411 водозабірних споруд.

Урядом також ведеться робота по залученню додаткових коштів для модернізації галузі. Зокрема, в Україні вже реалізуються з міжнародними фінансовими організаціями чотири проекти на суму понад 3 млрд. Грн. Вони спрямовані на зменшення обсягів використання природного газу, впровадження енергозберігаючих технологій та підвищення якості водопостачання та водовідведення.

Раніше повідомлялося, що в Україні близько 5 млн. кв. м житла знаходяться в аваріному стані.