Реєстрація /

У яких районах Києва найчастіше орендують квартири – статистика від ріелторів

Найбільшим попитом користується оренда квартир в Києві в ціновому діапазоні 500-1000 доларів

У жовтні 2019 в Києві було укладено угод з оренди нерухомості більше, ніж на 290 тисяч доларів. У порівнянні з попереднім місяцем витрати на оренду в Києві скоротилася майже на третину.

За словами Генерального директора АН «Благовіст» Олени Бібєровой, спад на ринку оренди в Києві стався після великої активності в серпні і вересні, коли стартував навчальний рік у ВНЗ і закінчився сезон відпусток.

«Не дивлячись на зменшення кількості угод в жовтні в порівнянні з вереснем, ринок оренди залишається активним і інтерес орендарів вище, ніж був у минулому році. У серпні та вересні проведено основна кількість угод, оскільки почався активний сезон. Всі, хто хотів орендувати житло в Києві, вже це зробили, тому зараз ринок повернувся в звичайний режим. При цьому заявок надходить багато і в подальшому активність орендарів збережеться», – впевнена Олена Бібєрова.

За даними компанії «Благовіст», у орендарів найбільшим попитом користуються квартири в Києві, які здаються за 500-1000 доларів на місяць. Цей ціновий сегмент становить 49% ринку оренди в столиці. Клієнти обирають дво- та трикімнатні квартири, найчастіше розташовані в Шевченківському, Печерському та Солом'янському районах Києва. Часті угоди і в Дарницькому районі, де розташовані житлові масиви з високою щільністю забудови – Осокорки, Позняки і Харківський.

Стаття по темі: Ринок нерухомості Києва б'є рекорди: опублікований прогноз до кінця 2019 року

Ріелтори наводять приклади типових угод з оренди квартир в Києві:

  • 2-кімнатна квартира площею 58 кв.м на просп. Оболонському (Оболонський р-н) – 10 000 грн/міс.
  • 1-кімнатна квартира площею 48 кв.м на вул. Петрицького (Святошинський р-н) – 12 500 грн/міс.
  • 2-кімнатна квартира площею 62 кв.м на вул. Гмирі (Дарницький р-н) – 12 600 грн/міс.
  • 3-кімнатна квартира площею 95 кв.м на пр. Глушкова (Голосіївський р-н) – 17 000 грн/міс.
  • 2-кімнатна квартира площею 100 кв.м на вул. Коновальця (Печерський р-н) – 24 700 грн/міс.

За даними експертів, в жовтні в 2019 року найбільш дешевою квартирою в Києві стала 1-кімнатна квартира площею 39 кв. м на вул. Поліській (Дарницький р-н) за 6 250 гривень на місяць.

Стаття по темі: Багатокімнатні квартири в Києві: хто і за скільки купує

Найдорожчий об'єкт, зданий в оренду в минулому місяці, – офіс на вул. Діловий (Голосіївський р-н) площею 508 кв. м. Його здано за 156 800 грн/міс.

Джерело