Реєстрація /

У Києві намагаються зберегти «будинок з жуками»

Проведуть дослідження будинку.

У Києві намагаються зберегти «будинок з жуками» на вулиці Володимирській, 93. Нещодавно всередині будинку була знищена унікальна ліпнина. Депутат Київради Владислав Трубіцин терміново скликає нараду з приводу недопущення знищення будівлі.

Про це повідомив голова Постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина на сторінці в Facebook.

За його словами, в минулому році на вулиці Володимирській, 95/42 почалося нове будівництво і роботи велися впритул до дореволюційного будинку №93, який через дії забудовника виявився в аварійному стані. А кияни стверджували, що забудовник, нібито, вижив всіх мешканців будинку для знесення і ймовірного розширення будівництва за рахунок історичної будівлі.

«Я запросив проєкт реконструкції і з'ясував, що мова йде тільки про реставрацію будівлі зі збереженням її історичного вигляду. Але забудовник підступно обдурив всіх!» – сказав Владислав Трубіцин.
Також депутат Київради зазначив, що вже знищена ліпнина всередині будівлі, яка була виконана в історичному стилі з елементами неоготики і неоромантизму.

Депутат направляв депутатське звернення на ім'я директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександра Никоряк, щоб будинок на вулиці Володимирській, 93 внесли до переліку пам'яток культурної спадщини місцевого значення міста Києва з занесенням до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Найближчим часом фахівці зі столичної мерії планують провести обстеження будинку, щоб визначити його історико-культурну цінність і можливість занесення до переліку об'єктів культурної спадщини Києва.

Читайте також: Купівля квартири за договором переуступки прав: ризики і вигоди

Також іпотека в Україні під 7 відсотків: за два місяці видано 238 кредитів.

Джерело