Реєстрація /

Суд підтвердив законність передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду

Будівлю мають реконструювати.

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду поставив крапку в суперечках щодо передачі будівлі кінотеатру «Київ» в користування на правах оренди. 

«Ситуація із «Києвом» упродовж довгого часу не була простою. Проте позиція і міської влади, і громадськості поділяє спільний пріоритет: новий орендар має продовжувати роботу кінотеатру в форматі фестивального центру столиці. Ми бачимо лише один сценарій майбутнього кінотеатру «Київ» – зберегти і його будівлю, і функціонал. Це локація для проведення міжнародних подій і показу сучасного українського кіно. Рішення суду є об’єктивним і справедливим – «Сінема Сіті» повністю відповідає необхідним вимогам», – зазначила директорка Департаменту культури Діана Попова.

Новий орендар отримав будівлю кінотеатру від попередників у занедбаному стані, але зауважив, що роботу кінотеатру буде відновлено якнайшвидше.

Сьогодні триває погодження проєкту реставрації кінотеатру «Київ».

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що опубліковані нові державні будівельні норми щодо закладів культури, які вдосконалили вимоги евакуації людей при проектуванні кінотеатрів та інших культурно-розважальних закладів з глядацькими залами в складі торговельно-розважальних центрів. А саме, був переглянутий необхідний час для здійснення безпечної евакуації людей з цих приміщень у випадку надзвичайних ситуацій.

Джерело