Реєстрація /

Португалія зацікавилася співробітництвом з Україною у сфері енергоефективності

Країни співпрацюватимуть у сфері «зелених» технологій.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів зустріч із Генеральним директором з енергетики та геології Португалії Маріо Гедешем, з яким обговорив співпрацю у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Україну цікавить досвід Португалії у питаннях економії енергоресурсів, оскільки ця країна 100% електроенергії генерує саме об’єктами відновлюваної енергетики, переважно гідро- та вітроелектростанціями. До 2020 року Португалія планує досягти 31% енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

Україна у свою чергу пропонує інвестувати не лише у виробництво енергії з альтернативних джерел енергії, а також у встановлення заводів із виробництва рідких видів біопалив, переробки відходів з метою генерації енергії, когенерації із використанням біопалива.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Сторони дійшли згоди щодо необхідності широкої презентації інвестиційної привабливості «зеленої» енергетики України серед португальських компаній та сприяння налагодженню двосторонніх бізнес-зв’язків.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Раніше повідомлялося, що прийнято в експлуатацію три пускові комплекси сонячної електростанції на Запоріжжі. Сонячну електростанцію офіційно можна вважати найбільшою в Україні. Її площа складає 100 гектарів. Кожен з комплексів має потужність 5 МВт. 

Крім того, за перші три місяці 2018 року українці встановили 543 індивідуальні сонячні електростанції. Це в 2,7 рази більше, ніж за аналогічний період минулого 2017 року.

Джерело