Реєстрація /

Оголошено про нові норми пожежної безпеки в готелях України

З 1 жовтня наберуть чинності нові ДБН, які посилюють вимоги до пожежної безпеки в готелях

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновило державні будівельні норми з проектування готелів – вони вступлять в силу з 1 жовтня 2019 року. Нові будівельні норми покликані посилити пожежну безпеку готелях і впровадити нові сучасні системи пожежогасіння.

«Безпека людей – це пріоритет №1. Особливо в разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Тому в нових нормах з проектування готелів ми передбачили ряд сучасних рішень для посилення обов'язкової пожежної безпеки в них. Зокрема, вводимо можливість використання ефективних систем пожежогасіння водою, а також сучасних систем раннього виявлення загроз і надзвичайних ситуацій. Норми почнуть діяти вже з жовтня», – заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Як отримати дозвіл на будівництво в Україні за спрощеною процедурою – останні зміни

Ключові зміни в ДБН «Готелі»

  • готелі потрібно облаштовувати системами протипожежного захисту відповідно до ДБН «Системи протипожежного захисту»;
  • під'їзд пожежних автомашин до будівель готелів слід передбачати відповідно до ДБН «Планування і забудова територій»;
  • Під'їзд пожежних машин повинен бути забезпечений і в основних евакуаційних виходів і входів, що ведуть до пожежних ліфтів;
  • зберігаються вимоги за ступенем вогнестійкості будівель готелів і допустимих при цьому поверховості та площі протипожежних відсіків
пожежна безпека в готелях - нові будівельні норми
  • допускається розміщувати готелі на 1-3 поверхах громадських будівлях іншого призначення і житлових будинках I-III ступенів вогнестійкості за умови їх відділення в протипожежний відсік і передбачення окремих шляхів евакуації.
  • рекомендується влаштовувати вхід тільки за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії «3 зірки» і вище – додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.

Раніше повідомлялося, що вперше з 2014 року на ринку готелів Києва спостерігалося падіння всіх середньоринкових операційних показників за півріччя.

Джерело