Реєстрація /

Київським будинкам на ремонт дали більше мільярда гривень

Повідомили, які роботи фінансують найчастіше.

У Києві у рамках муніципальних програм співфінансування на капітальні ремонти та енергоефективні проекти в житлових будинках спрямували понад 1,1 млрд грн. За цей час програмами «70/30%», що працює для ОСББ та ЖБК, та програмою «Капремонти» скористалися майже тисяча будинків. Про це під час інспекції ремонтних робіт у житловому будинку на проспекті Героїв Сталінграда, 20-А повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У рамках програми «70/30%» вже виконано 600 проектів. За ці роки місто спрямувало в енергоефективні заходи майже 600 млн, а самі мешканці – понад 313 млн грн.

«Програма «Капремонти», яку ми запровадили для усіх будинків, навіть для тих, де ОСББ та ЖБК не створені, працює в столиці з 2019 року. Якщо у 2019 році було 80 будинків-учасників, то у 2020 році – майже в чотири рази більше – 227 будинків. Загалом вже 307 будинків скористалися цією програмою. Важливо, що люди інвестували в свої будинки понад 22 млн грн. Допомога міста склала понад 185 млн грн. І це вигідно для мешканців, адже муніципалітет дає уже вигідні умови співфінансування, а людям потрібно лише провести збори та визначитися із видами робіт», – пояснив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, найбільшу частку в видах робіт займає капремонт ліфтів та ліфтового обладнання.

Умови співфінансування за програмою «Капремонти» у Києві:

•    капітальний ремонт ліфтів та ліфтового обладнання: місто фінансує – 95%, мешканці – 5%;
•    капремонт покрівлі: місто фінансує – 90%, мешканці – 10%;
•    капремонт будинкових мереж: місто фінансує – 85%, мешканці – 15%;
•    енергоефективні заходи (заміна вікон та дверей, утеплення будинку, встановлення теплопункту тощо): місто фінансує – 70%, мешканці – 30%;
•    створення енергетичного сертифіката будівлі: місто фінансує – 99%, мешканці – 1%;
•    інші види робіт: місто фінансує – 70%, мешканці – 30%.

Щороку інтерес до програм співфінансування зростає.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більше 28 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики закликали киян допускати співробітників енергокомпанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

Джерело