Реєстрація /

Голови трьох сільрад Київщини постануть перед судом через розкрадання на ремонті доріг

Привласнили декілька мільйонів гривень.

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання 2, 4 млн. гривень, виділених державою на ремонт доріг у Київській області.

Упродовж 2017-2018 років службові особи сіл Нові Петрівці, Новосілки та Хотянівка Вишгородського району Київської області підписали акти приймання виконаних будівельних робіт з директором підрядної організації, що займається ремонтними роботами, та перерахували на рахунки товариства понад 20 млн. грн. 
 
Правоохоронцями встановлено, що роботи з ремонту доріг проведено не повно та не якісно, а їх обсяг не відповідає відомостям, зазначеним у документах. Збитки становлять понад 2,4 млн. гривень. 
 
Обвинувальні акти відносно причетних осіб буде направлено до суду для розгляду по суті.

Раніше повідомлялося, що у 2020 році в Україні планують передбачити рекордний обсяг фінансування дорожньої галузі в обсязі 74,4 мільярда гривень. 

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Дорожній фонд у 2020 році заплановано у розмірі 69,7 млрд. гривень. Джерелами формування Державного дорожнього фонду визначено, зокрема, 100 % акцизного податку з пального і транспортних засобів та ввізного мита на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них. Курсова різниця вносить свої коригування у грошовий вимір цих 100%», – заявив Криклій. 

Стаття по темі: Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Джерело