Реєстрація /

Експерт розповіла, в які ЖК в передмісті будуть інвестувати в 2021 році

Не всі об'єкти інвестиційно привабливі.

Ступінь інвестиційної привабливості первинного ринку не однакова і залежить від сегмента, в якому будується об'єкт.

Про це повідомила 100realty.ua Леся Павленко, керівник відділу продажів ЖК LUCKY LAND.

У 2021 році рівень інвестиційних угод в різних ЖК:

  • економ-класу навряд чи перевищить 10% від загальної кількості покупців в цьому сегменті,
  • в об'єктах комфорт-класу інвестиційні угоди можуть скласти 45-55%,
  • в об'єктах нових форматів житла (категорії комфорт + і бізнес) рівень інвестиційних продажів складе від 50% до 70% від загальної кількості в залежності від конкретного формату і «набору» відповідної інфраструктури, локації (в тому числі близькості рекреаційних зон), стадії будівництва, ціни.

«Найбільша кількість продажів буде спостерігатися в об'єктах на початкових стадіях будівництва і на старті будівництва нових черг добре зарекомендували себе житлових комплексів», – розповіла Леся Павленко.

Стаття по темі: Як забудовники уникають відповідальності за несвоєчасну здачу будинків. Ключові пункти інвестиційного договору

Вона вважає, що в поточному році продажі квартир в об'єктах нових форматів складуть 55-65% від загальної кількості реалізованого житла на первинному ринку Києва і передмістя. При цьому попит на первинному ринку Києва буде зосереджений в основному на об'єктах нових якісних форматів житла, що відносяться до категорій комфорт + і бізнес.

Раніше повідомлялося, що у системі містобудівного моніторингу буде доступний перелік документів за кожним об’єктом будівництва у столиці.

Джерело