Реєстрація /

Будівлю радіозаводу у Києві продали за допомогою підроблених документів

Підозрюваних судитимуть.

Київською місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт щодо захоплення майна ПАТ «Київський радіозавод» та легалізації злочинно набутих доходів.

Директор товариства, яке на праві оренди користувалося приміщеннями ПАТ «Київський радіозавод», протиправно заволодів будівлею підприємства на підставі підробленого договору купівлі-продажу від 1999 року. Надалі незаконно привласнену будівлю підозрюваний вніс до статутного капіталу власного товариства, після чого перепродав її знайомому, тим самим вчинивши легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.
 
За вчинене чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
На будівлю, що стала об’єктом злочинних посягань, а також на майно підозрюваного накладено арешт.

Раніше повідомлялося, що Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано суду обвинувальний акт відносно двох жінок 25 та 34 років, які під приводом здачі в оренду житла шляхом обману заволодівали грошами майже 50 громадян, які постраждали внаслідок дій аферисток.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв
 
Всі постраждалі розповідали, що знаходили вигідні пропозиції щодо оренди житла у Києві на різних веб-сайтах. Після підписання «інформаційного договору» вони платили гроші, в середньому від 10 до 15 тисяч гривень за перший та останній місяць оренди, однак, коли приїжджали за адресами, потрапити до житла не могли.

Джерело