Реєстрація /

Мер Києва пообіцяв вирішити ситуацію з будівництвом будинків на Микільській Слобідці

Інвестори, які вклали гроші в будівництво, вимагають його продовження.

Кілька десятків інвесторів житлового комплексу «Сонячна Рів'єра» в Києві прийшли в КМДА, щоб почути від столичної влади, чому вона самоусунулася від вирішення конфліктної ситуації довкола будівництва цього ЖК.

«Ситуація просто неймовірна. Спочатку влада приймає низку рішень, забудовник згідно з цими рішеннями починає будувати, інвестори вкладають в будівництво свої кошти. А потім мер раптом відмовляється відстоювати законність цих рішень. Противники будівництва задоволені, влада наче і ні при чому. А ось що робити інвесторам, які ризикують залишитися без житла, ніхто не пояснює», – зазначив Юрій Шелягін, учасник акції, який купив квартиру в одному з будинків, що будуються.

Мер Києва Віталій Кличко вийшов послухати людей і запевнив їх (загальними фразами, не сказавши нічого конкретного), що їх проблема буде вирішена.

Інвестори, у свою чергу, пообіцяли, що якщо влада не дотримає обіцянки, вони будуть виходити на протести під час «Євробачення», яке проходитиме наступного року по сусідству з «Сонячної Рів'єрою» – в Міжнародному виставковому центрі.

Раніше повідомлялося, що будівництво ЖК на Микільській Слобідці суд визнав законним.