Реєстрація /

«Євробачення» може допомогти вирішити питання проблемного будівництва на «Лівобережці»

Столична влада закликає шукати компроміс.

Міська влада Києва прагне знайти компроміс у ситуації з недобудованими будинками поблизу місця проведення конкурсу «Євробачення-2017» біля Міжнародного виставкового центру (МВЦ) до моменту його проведення і привести в належний стан прилеглу територію. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Це складне питання, оскільки люди, які купили житло в цих будівлях, вимагають добудувати їх, водночас інші представники громадськості виступають за знесення будівель. Наше завдання – знайти компроміс, привести в належний стан територію, розбити зелені зони, облаштувати набережну, щоб вся територія виглядала доглянутою і сучасною. Один з варіантів – щоб забудовник знизив поверховість, засклив будівлю і облаштував територію довкола, а це майже 10 гектарів», – розповів мер.

А ось закинутий довгобуд навпроти МВЦ біля станції метро «Лівобережна» просто закриють банерами. «Будівля належить «Нафтогазу» і понад 20 років стоїть недобудованою. Ми забрендуємо її і вона не псуватиме загальний вигляд», – пообіцяв Кличко.

Раніше повідомлялося, що біля місця проведення «Євробачення» незаконних кіосків не буде.