Реєстрація /

Попит на офіси без ремонту виріс

Компанії воліють збільшити площу орендованих приміщень.

Якщо раніше орендар розглядав тільки приміщення з базовою обробкою або обробкою «під ключ», то в першому півріччі 2016 року популярністю користувалися, в тому числі, і офісні приміщення без ремонту.

Про це повідомили аналітики компанії Colliers International.

«Такий інтерес був пов'язаний з тим, що для одних з перших орендарів власники приміщень готові були запропонувати привабливі умови оренди: конкурентну орендну ставку і досить тривалий rent-free період», – кажуть експерти.

Також у першому півріччі 2016 року продовжилася тенденція 2015 року, коли у орендарів з'явилася потенційна можливість значно поліпшити якість офісних приміщень при порівнянних або навіть більш вигідних комерційних умовах. Основна активність на ринку офісної нерухомості відбувалася за рахунок відкладеного попиту і тенденції, що намітилися ще в другому півріччі 2015 року запитів на переїзди в нові офіси. Основний попит на переїзд в альтернативні офісні приміщення формувався з боку великих компаній IT, FMCG і фармацевтичного сектора з запитами на 1 тис. 500-3 тис. кв. м орендованої площі, а найбільшим попитом користувалися бізнес-центри класу «А», введені в експлуатацію за останні кілька років.

Раніше повідомлялося, що ринок поповнився новими офісними приміщеннями.