Реєстрація /

«Київгаз» не має наміру вимагати від споживачів гроші за вже спожитий газ за заниженими тарифами

Кабмін просить провести перерахунок.

Керівництво «Київгазу» заявило, що не підтримує можливий перерахунок оплачених рахунків через занижені норм споживання, які встановив Кабмін навесні 2015 року, через складну соціально-економічну ситуацію в країні.

Кабмін програв суди в трьох інстанціях через необґрунтованість зниження норм споживання газу для користувачів без лічильників і доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості затвердити порядок перерахунку для кінцевих споживачів вартості вже спожитого природного газу за 9 місяців. Про це повідомляє прес-служба компанії.

В умовах падіння реальних доходів населення і високої інфляції, споживачам будемо накладно покрити єдиним платежем різницю в нормах споживання за 9 минулих місяців.

Якщо ж Кабінетом міністрів буде прийнято рішення провести перерахунок, то населенню, яке використовує газ, доведеться заплатити додатково від 194 до 582 гривень з абонента за весь період дій занижених, незаконних норм споживання.

«Ми відкрито заявляємо, що не будемо ініціатором виставлення перерахунку абонентам. І пропонуємо столичній мерії підтримати нашу позицію перед Кабміном», – йдеться в повідомленні «Київгазу».

Раніше повідомлялося, що МВФ вимагає підвищити тарифи на газ для населення.