Реєстрація /

Нові дозвільні центри мають подолати корупцію при наданні адмінпослуг

Створення нових дозвільних центрів має базуватися на чотирьох принципах.

Лише звільнення чиновників, які задіяні у корупційних схемах, пов’язаних з наданням адміністративних послуг населенню (в тому числі, пов’язаних з питаннями будівництва, землі, архітектури) не вирішує проблему корупції. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе.

«Ще раніше ми переглянули список керівників Держкомзему і список власників чи директорів, так званих, компаній-прилипал – посередників, які надають, ті ж послуги, що має надавати Держкомзем, але вже за гроші. 70% прізвищ у цих списках збіглися. Ми звільнили цих чиновників, але нічого не помінялося, оскільки система залишилася та сама. Тому ми дійшли до висновку, що тут необхідний абсолютно новий підхід, нове бачення до надання цих послуг. І ми розробили відповідну концепцію дозвільних центрів, які мають бути переформатовані за абсолютно новим підходом.  Ця концепція базується на чотирьох принципах – новий простір, нові кадри, нове законодавство, нові технології», – зазначив чиновник.

Раніше повідомлялося про підготовку законопроектів, які мають спростити громадянам отримання адміністративних послуг від держави.