Реєстрація /

Суд повернув «Межигір’я» у державну власність

Відчуження майна визнано незаконним.

Київський апеляційний господарський суд за поданням прокуратури Києва прийняв рішення про визнання недійсними договорів, за якими урядова резиденція «Межигір'я» вибула у 2007 році з державної власності. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Ділянка площею 136 гектарів, на якій і розбудовував свою резиденцію екс-президент України Віктор Янукович, колись була частиною державного комплексу відпочинку «Пуща-Водиця», але у 2007 році це майно було відчужене з державної власності на підставі договору міни, укладеного між державною компанією ПАТ «НАК «Надра України» та приватним товариством. Пройшовши ланцюжок посередників, всі активи на території резиденції були куплені комерційною компанією «Танталіт».

«З’ясувалося, що відчуження урядової резиденції відбулось з перевищенням повноважень державної компанії, поза процедурою приватизації та, взагалі, попри законодавчо встановлену заборону на укладання такої угоди. На сьогодні судом визнано недійсними договір міни урядової резиденції «Межигір’я» та договори купівлі-продажу вказаного майна», – зазначають в Генпрокуратурі.

Раніше повідомлялося, що своє «Межигір’я» під Києвом почав будувати одіозний олігарх Рінат Ахметов.

Джерело