Реєстрація /

Орендарі офісів шукають нові приміщення

Найбільше офісів орендують компанії сфери виробництва.

Основна активність на ринку офісної нерухомості в Києві в третьому кварталі 2015 була пов'язана з продовженням договорів, переглядом умов оренди та/або переїздами, тоді як угоди з розширення та виходу нових компаній на ринок були одиничними.

Про це свідчать дані компанії JLL.

«Незважаючи на те, що в 3-му кварталі 2015 року, як і в цілому за рік, спостерігалося істотне число угод з продовження договорів оренди, кількість компаній, які переїжджають в інші бізнес-центри, також зростає. Якщо раніше великі компанії, які орендують понад 800-1 тис. кв. м, переглядали договори оренди і залишалися в нинішніх БЦ, а основна активність в частині переїздів спостерігалася з боку невеликих гравців, із запитом до 500 кв. м, то зараз ми бачимо зростання числа переїздів і серед великих компаній», – коментує Олександра Глобіна, керівник відділу офісних площ компанії JLL (Україна).

В цілому за три квартали 2015 року найбільша кількість офісних площ орендували компанії сфери виробництва та IT компанії – їх частка в обсязі закритих угод склала 38% і 33% відповідно. Близько 40% попиту в секторі виробництва займають FMCG компанії. У 3-му кварталі 2015 помітно активізувався попит з боку компаній сфери торгівлі.

Раніше повідомлялося, що масового відтоку орендарів в дешеві офіси не спостерігається.