Зарегистрироваться /

Землю на березі Азовського моря повернули державі

Всього повернуто 9 га землі.

Донецький апеляційний господарський суд постановив повернути 9 га землі державі за систематичну невиплату оренди.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Маріуполя, в серпні і грудні 2007 року між Новоазовської районної державної адміністрацією та приватним підприємством було укладено договори оренди двох земельних ділянок (площею 5 га і 4 га) на узбережжі Азовського моря для розміщення рекреаційного комплексу і яхт-клубу . Вартість зазначеної землі склала більше 1 мільйона гривень.

В ході перевірки встановлено, що з 2011 року за договорами користування землею орендар не сплачував відповідні платежі. У зв'язку з невиконанням підприємством договірних зобов'язань, прокурор Новоазовського району в інтересах держави звернувся до суду з позовом про розірвання договорів оренди та повернення земельних ділянок у державну власність.

Суд першої інстанції в позові відмовив. Однак Донецький апеляційний господарський суд визнав позовні вимоги законними та обґрунтованими і задовольнив їх в повному обсязі.
Апеляційний суд постановив розірвати договори оренди земельних ділянок і повернути їх у власність держави. Рішення вступило в силу.

Раніше повідомлялося, що землю біля озера в Києві повернули місту.