Зарегистрироваться /

ОСББ в 3,5 рази підвищили тарифи на газ

Підвищення відбулося в ОСББ в київській області.

Компанія «Нафтогаз» розіслала листи в ОСББ Ірпеня, Бучі та інших міст Київської області з рекомендацією укласти договори і платити за газ по промисловим тарифами. Так, голова трьох ОСББ в Ірпені Олександр Кабардин повідомив, що йому прийшов лист від «Нафтогазу» з новим договором - про оплату з промислового тарифу, він становить 4 грн. 60 коп. за 1 куб. м, тоді як тариф для фізосіб - 1 грн. 31 коп.

«Такі ж листи прийшли моїм колегам з Гостомеля, Бучі, Коцюбинського, Ворзеля. У «Нафтогазі» нам сказали, що дешевий газ у них закінчився, тому ОСББ будуть платити дорожче », - додав Кабардин.

Зараз середня платіжка за газ (опалення) для двокімнатної квартири - 210 грн. За новими тарифами доведеться платити 550-600 грн.

«Вимога підписати договір про продаж газу за ціною, як для промисловості, незаконно. Тарифи на газ встановлює спецорган - НКРЕ, який не приймав рішень щодо їх коригування. Єдине, на що «Нафтогаз» має право, це обмежити поставки даного ОСББ в разі, якщо існує заборгованість за спожитий газ », - прокоментував експерт Дмитро Марунич, співголова Фонду енергетичних стратегій.

Раніше повідомлялося, що Україна може підвищити тарифи на газ в півтора рази.