Зарегистрироваться /

ОСББ просять пільги на утримання будинків

Представники товариств просять владу ухвалити рішення на їхню користь.

Учасники об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) просять Кабінет міністрів України вжити відхилений раніше проект постанови про надання членам таких об'єднань і кооперативів пільг і субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і прибудинкових територій.

Таку заяву оприлюднили представники Національної ради при Кабінеті міністрів України з питань створення та сприяння функціонування ОСББ.

«Проблема полягає в тому, що сьогодні місцеві виконкоми вимагають стверджувати фактичні витрати, які несе ОСББ, але це суперечить чинному законодавству», - зазначила заступник голови Нацради з питань ОСББ Катерина Чижик.

За її словами, мова йде про вимоги органів місцевої влади про затвердження тарифів, тоді як ОСББ використовує в діяльності поняття внесків.

Зазначеним же проектом постанови пропонується запровадити на всій території України для більш ніж 17 тис. Діючих на листопад 2013 року ОСББ єдиний механізм надання пільг і субсидій виходячи з розміру внесків на обслуговування 1 кв. м будинків і прибудинкових територій, але не більше максимального чинного тарифу на такі послуги на окремій території.

За її даними, узгоджений усіма профільними міністерствами зазначений проект урядової постанови, відхилений раніше Кабінетом міністрів, включений до порядку денного чергового щотижневого засідання уряду 13 листопада.

Раніше повідомлялося, що реформу ОСББ планують провести в Україні.