Register /

В Україні спростили та прискорили процедуру встановлення енергоустановок

Це дозволить спростити і прискорити процедуру встановлення генеруючих установок.

27 серпня Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), спростила та прискорила процедуру надання відступів від виконання окремих вимог Кодексу систем передачі до генеруючих установок. Про це повідомляється на сайті НКРЕКУ.

Регулятор пояснив, що це дозволить спростити і прискорити процедуру встановлення генеруючих установок (газотурбінних, газопоршневих, когенераційних і т.п.) як нових, так і вживаних.

«Рішення важливі та актуальні з урахуванням необхідності збільшення у стислий термін кількості доступних генеруючих потужностей для покриття дефіциту потужності в енергетичній системі України», – говориться в повідомленні.

Зокрема, передбачається внести такі зміни:

  • суттєво скоротити терміни обробки запиту на звільнення як операторами систем, так і НКРЕКУ;
  • зняти вимоги до проведення аналізу витрат та вигод;
  • надати відступи за результатами спільних консультацій НКРЕКУ, Держенергонагляду, оператора системи передачі (ОСП), операторів систем розподілу (ОСР) та власника (користувача) генеруючої одиниці.

Звільнення від виконання вимог кодексу надаватиметься на певний термін, протягом якого власник (користувач) генеруючої одиниці зобов'язаний привести установку у відповідність до них.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Источник

Reading too

Архів матеріалів