Register /

Київ намагатиметься зробити навчання школярів максимально в очному форматі

Новий навчальний рік у навчальних закладах Києва розпочнеться 2 вересня.

Місто намагатиметься зробити навчання школярів максимально в очному форматі. В умовах воєнного стану пріоритетом столичної влади лишається безпека кожного учасника освітнього процесу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час серпневої конференції освітян, що відбулася у столичній мерії.

Новий навчальний рік у закладах освіти Києва розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня наступного року. До 950-ти закладів підуть загалом 372 тисячі учнів та вихованців. Зокрема, до садочків – майже 58 тисяч дітей. У школах навчатиметься 281 тисяча учнів.

«Готуючись до початку навчання треба пам’ятати, що в умовах воєнного стану нашим пріоритетом є безпека кожного учасника освітнього процесу – і учнів, і вчителів та всіх, хто забезпечує процес навчання. Для цього місто впроваджує комплексну програму «Створення безпечного освітнього середовища». У межах програми «Муніципальна охорона» столиці забезпечує фізичну охорону всіх закладів загальної середньої освіти. Усі освітні установи Києва за рахунок міського бюджету обладнані тривожними кнопками та перебувають під цілодобовою пультовою охороною. Також впроваджуємо системи відеонагляду та охоронної сигналізації. Встановлюємо високошвидкісний інтернет. Щодо укриттів – у закладах освіти столиці укриття загально можуть вмістити 317 тисяч людей. За останніх 2 роки ми збільшили місткість укриттів в освітніх закладах на 94 тисячі місць. В укриттях встановлюють резервне освітлення, резервні джерела струму, системи вентиляції та інше необхідне обладнання. Працює Wi-Fi. Будуємо і нові споруди подвійного призначення із захисними можливостями. Так, у 2024 році на це в міському бюджеті передбачили майже 1,5 мільярди гривень», – розповів Віталій Кличко.

Він підкреслив, що крім будівництва і облаштування укриттів, важливим для столичної влади є також відновлення пошкоджених ворожими атаками закладів освіти. Від початку повномасштабної війни в Києві були пошкоджені 149 закладів: 55 садочків, 81 школа, 2 позашкільних заклади освіти, 6 закладів профтехосвіти, 4 коледжі та 1 вищий навчальний заклад. Із них тільки в минулому навчальному році – 54 заклади. Загалом уже відновили 109 об’єктів (тобто 73%). Тривають роботи ще на 40 об’єктах.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Источник

Reading too

Архів матеріалів