Register /

Ціни на житло в Україні за рік зросли більш ніж на 15%

Ціни на квартири на первинному ринку за рік зросли на 17,6%.

У першому кварталі 2024 року ціни на житлову нерухомість в Україні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, зросли в середньому на 16,0%. Найбільше подорожчали квартири на первинному ринку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державну службу статистики (Держстат).

ціни на житло

Таким чином, зростання цін на житло було п'ять разів вищим, ніж офіційний рівень річної інфляції (3,2%).

За даними статистичного відомства, ціни на квартири на первинному ринку за рік зросли на 17,6%, на вторинному – на 15,3%.

Однокімнатні квартири подорожчали на первинному ринку на 17,8%, на вторинному – на 15,9%, двокімнатні квартири на первинному ринку на 17,5%, на вторинному – на 15,2%, трикімнатні квартири на первинному ринку на 17,9% %, на вторинному – на 15,5%.

У НБУ раніше заявили, що ринок нерухомості України поступово відновлюється, проте це стосується лише вторинного ринку.

Як зазначила директор Департаменту фінансової стабільності НБУ Первін Дадашова, кількість угод зростає, але залишається значно нижчою, ніж показники до початку війни.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Источник

Reading too

Архів матеріалів