Register /

За тиждень до суспільно корисних робіт із відновлення залучили ще 5 тисяч українців

За тиждень кількість робітників збільшилась на 5 тисяч осіб.

З початку старту проекту «Армія відновлення» до виконання суспільно корисних робіт залучили 123,67 тисячі безробітних. За тиждень кількість робітників збільшилась на 5 тисяч осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної служби зайнятості.

Згідно з оприлюдненими даними, на 6 травня 2024 року, починаючи з 1 жовтня 2022 року, Державна служба зайнятості видала 123 670 напрямків на виконання суспільно корисних робіт, найбільше – в Харківській області (22 129 напрямків).

Серед регіонів із найбільшою кількістю залучених безробітних також Донецька (15116 напрямків), Київська (14215), Чернігівська (13557) та Полтавська (13291) області.

Строительство

Загалом до проекту «Армія відновлення» приєдналося 19 регіонів.

На виплату заробітної плати за участь в урядовому проекті Армія відновлення вже направлено 885 млн грн.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Під час робочого візиту в Україну делегація США на чолі з заступницею адміністратора USAID Ізобель Коулман відвідала Ірпінь. Саме з цього міста розпочалась програма державних компенсацій за пошкоджене та знищене житло – єВідновлення. На термінові та капітальні ремонти кошти вже отримали майже 3,5 тисячі мешканців міста. Ще близько 500 заяв – в роботі. А від початку цього року, коли з’явилась можливість отримати кошти на придбання нового житла замість знищеного, вже 500 мешканців Ірпеня отримали гарантовану державою компенсацію. Середня сума – 2,7 млн грн. 

Источник

Reading too

Архів матеріалів