Register /

У столиці розпочали демонтаж скульптурної композиції на честь Переяславської ради

Задіяна важка техніка комунального підприємства.

У столиці, згідно з рішенням Київради, продовжують демонтаж пам’ятних об’єктів, пов’язаних із росією та срср. Сьогодні, 30 квітня, на території Хрещатого парку фахівці КП «Київблагоустрій» розпочали знесення скульптурної композиції на честь Переяславської ради. Про це повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

«На території Хрещатого парку Арка дружби народів складалася з самої арки та двох скульптурних груп під нею. Цю композицію перейменували на Арку Свободи українського народу, а у квітні 2022 року демонтували монумент, присвячений «об’єднанню України з росією». Це була композиція робітників – росіянина й українця, які спільно підняли стрічку з орденом «Дружби народів». Сьогодні з центру композиції розпочали демонтаж ще однієї скульптурної групи, створеної за мотивами Переяславської ради, коли було підписано договір про об’єднання України з росією», – розповів Михайло Буділов.

Він додав, що за дорученням Департаменту вже зранку на локації працює демонтажна бригада КП «Київблагоустрій». Попередньо фахівці вивчили конструкцію, щоб її не пошкодити та надалі зберігати в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова. Скульптурна композиція велика, складається приблизно з 20 елементів, які важать близько 6 000 – 7 000 кг кожна. Задіяна важка техніка комунального підприємства.

У зв’язку зі складністю конструкції демонтаж може тривати кілька днів.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Источник

Reading too

Архів матеріалів