Реєстрація /

Завод «Енергія» стане більш екологічним вже у цьому році

Встановили експериментальну систему хімчистки.

На єдиному діючому в Україні сміттєспалювальному заводі «Енергія» почала працювати експериментальна модель установки системи хімочистки. Її завдання – визначити  найбільш ефективний склад реагентів хімочистки димових газів перед будівництвом повноцінної системи, яке починається цього року і завершиться у 2022-му.
 
Впровадження сучасної системи хімічного очищення димових газів на заводі «Енергія» —  один з важливих проектів у ході масштабної модернізації теплоенергетичного комплексу Києва. На сьогодні «Енергія» — це не лише стратегічний об’єкт сфери життєзабезпечення столиці (завод переробляє 25% столичного сміття), але й енергетичної інфраструктури (на підприємстві виробляється теплоенергія для більш ніж 300 багатоповерхівок).
 
Після встановлення системи хімічної очистки димових газів викиди підприємства відповідатимуть європейським екологічним нормативам Директиви ЄС 2010/75EU, які в середньому в 5 разів нижчі українських.
 
Цього року Київтеплоенерго розпочало реалізацію проекту поетапного впровадження системи хімчистки. На 2020 рік вона передбачає 218 млн грн, а загальна вартість проекту – 874 млн грн.
 
Впровадження повноцінної системи хімічного очищення димових газів на першому і другому котлоагрегатах заводу «Енергія» заплановане у 2021 р., на третьому і четвертому —  у 2022 р.
Вона передбачає застосування напівсухої технології. За допомогою введення спеціального вапняного розчину і активованого вугілля відбувається абсорбування та нейтралізація димових газів за період часу від 2 секунд.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело