Реєстрація /

Українцям, які не користувалися послугою розподілу газу знизять плату 


НКРЕКП прийме рішення.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг попередньо схвалила проект рішення про внесення змін до Кодексу газоподільних систем. Про це заявив на засіданні НКРЕКП голова комісії Валерій Тарасюк.

Так, даним проектом рішення передбачається внесення змін до кодексу, а саме зміни порядку визначення річної замовленої потужності. Так, для побутових споживачів, які не споживали газ у минулому році, величина річної замовленої потужності буде визначатися виходячи з наступних величин:

  •  39 кубічних метрів для об’єкта побутового споживача, на яких природний газ використовується тільки для приготування їжі (в середньому по Україні 3 грн на місяць);
  • 126 кубічних метрів для об’єкта побутового споживача, на яких природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі (в середньому по Україні 10 грн на місяць);
  • 314 кубічних метрів на рік для об’єкта побутового споживача, на яких природний газ використовується комплексно у тому числі для опалення (в середньому по Україні 20 грн на місяць).

Для побутових споживачів, які використовували природній газ минулого року, річна зумовлена потужність рівна фактичному обсягу споживання природного газу за попередній газовий рік.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

Раніше повідомлялося, що у жовтні ціна на природний газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на умовах ПСО, знизилась на 4,9% проти вересня та становитиме 4 272,76 грн. за тисячу кубометрів.

Джерело