Реєстрація /

У Києві можуть знову закрити хостели, заклади культури, фітнес-центри 


Столиця може потрапити у «помаранчеву» зону захворюваності на коронавірус.

Якщо у столиці не стримають поширення коронавірусу, то із «жовтої зони», у якій Київ перебуває зараз, ми перейдемо у «помаранчеву».

Як це вплине на життя міста, розповів у коментарі «РБК-Україна» Голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

«Якщо не стримувати епідемію, не застосовувати стабілізаційні заходи щодо спалахів, то Київ може потрапити в «помаранчеву зону» небезпеки. Це означатиме заборону роботи об'єктів розміщення – хостелів, турбаз тощо, за винятком готелів, а також розважальних закладів та ресторанів у нічний час», – повідомив Олег Рубан.

У цій зоні також закривають заклади культури, спортзали і фітнес-центри. Припиняються планові госпіталізації. Кількість учасників масових заходів обмежується не більше 1 особи на 20 кв. м, загальна чисельність не більше 100 людей. Наразі у цю зону потрапив Києво-Святошинський район.

Нагадаємо, 31 серпня, в Україні оновили карантинні зони. До «червоної зони» з найжорсткішими обмеженнями потрапило 10 міст і 11 районів. Там заборонена робота громадського транспорту, закрили заклади освіти, зокрема дошкільні та школи.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що протягом липня-серпня було відібрано 30 зразків стічних вод у 5 містах України, зокрема в Києві. Для дослідження відбирали різні проби стічних вод, що надходять на очисні споруди, а також проби вод після очистки. Аналіз проводила генетична лабораторія «Diagen», розташована у Києві.

SARS-COV-19 не було виявлено у жодній з проаналізованих проб, як у неочищених, так і в очищених водах. Ці дані будуть передані в базу даних NORMAN як науковий внесок України. 

Джерело